JELENA GLAZOVA





Jelena Glazova és una artista sonora, artista visual i poeta de Riga, Letònia. Ella treballa en àmbits interdisciplinaris d'art contemporani, combinant en les seves obres imatges, text poètic, so experimental i instal·lació. El seu àmbit d'actuació en la música experimental és el drone i el noise, generalment construït a partir de veus processades.

Com a artista conceptual ella utilitza principalment la seva veu com un generador, en gran mesura alterant-la i manipulant-la amb ajut de processament digital. Ella considera el tipus de deconstrucció d'elements vocals com una forma d'expressió de la parla pronunciada (connectant amb la seva pràctica com a poeta).

Com a artista visual sovint s'ocupa del físic, que és també la base del seu treball com a artista sonor.

Ella ha participat al experimental music and sound art festival Sound al voltant de Kaliningrad (Kaliningrad, Rússia), Noise and Fury (Moscow, Russia) Vilnius Noise Week (Vilnius, Lithuania), music festival Skaņu Mežs (Riga, Latvia), electronic music festival Art’s Birthday (Stockholm, Sweden) etc. Ha col·laborat amb artistes i poetes - Derek Holzer (US / DE), Alexei Borisov (RU), Ernesto Estrella (ES / DE), Edvins Raups (LV), Constantino Katsiris (Escassa Intone, Canadà), etc.

Website

DISCOGRAFIA:

ALEXEI BORISOV AND JELENA GLAZOVA LIVE AT CHOMSKY, RIGA 05/03/14 (2014) [LGN034]